le piquet

Huis

Halverwege de heuvel in volledige privacy ligt “le Piquet” een maison en pierre uit 1799. De boerderij is recentelijk volledig gerestaureerd, comfortabel en stoer met respect voor het oorspronkelijke karakter van het huis. Het huis heeft een grote woonkeuken met een dubbelfornuis, 2 ovens, vaatwasser en meer dan genoeg kookgerei om gastronomisch uit te pakken.

Op de begane grond bevindt zich verder een gezellige woonkamer met een sta hoge openhaard. Een van de 4 slaapkamers bevindt zich op de begane grond, dit is een tweepersoonskamer met openslaande deuren naar een privé terras. Naast deze kamer ligt een doucheruimte voorzien van wasmachine en droger. De eerste verdieping bestaat uit een grote slaapzolder met zeven bedden (dormtoir), een royale badkamer met ligbad, aparte douche , dubbele wastafels en een toilet. Afgescheiden van de dormtoir bevindt zich een ruime tweepersoons slaapkamer met eigen kastruimte en eventueel plaats voor een kinderbedje. De 4e slaapkamer bevindt zich in een vrijstaand stenen huisje aan de rand van het zwembad, ook een badkamer en een toilet zijn in dit zwembadhuisje aanwezig.

Pigeonnier
Los van het huis ligt de pigeonnier, vroeger deed dit gebouwtje dienst als duiventoren maar onlangs is de pigeonnier volledig verbouwd en doet nu dienst als een volwaardig appartement met een keuken, douche, toilet, 2 tweepersoons slaapkamers waarvan één slaapkamer is gesitueerd op de begane grond, de tweede slaapkamer bevindt zich in het vroegere duiventorentje op de vide. Het hart van de pigeonnier wordt gevormd door een gezellige woonkamer met zicht op de dakbalken en op de torenkamer. De grote openslaande deuren in de woonkamer zorgen voor veel licht en een prachtig uitzicht op de met zorg aangelegde tuin.

RONDOM HET HUIS

Aan de voorzijde van de boerderij ligt een beschutte zonnige tuin met zicht op de pigeonnier (duiventorentje) Op zwoele zomeravonden is het heerlijk tafelen onder de schaduwrijke lindeboom.

De achterkant van het huis heeft een origineel “terras couvert” over de hele breedte van het huis. Onder de overkapping staat een vier meter lange tafel met een weids uitzicht over de vallei en het zwembad (6 x 12 meter) Als het ’s avonds wat frisser wordt kan onder het overdekte terras de vrij hangende haard aangestoken worden. Het hele terrein beslaat 8 hectare en nodigt uit voor een avontuurlijke wandeling door de boomgaard, bospaden, weilanden en langs de boomhut die natuurlijk ook gebruikt mag worden. De vijver met steigertje is een heerlijke plek om een wandeling af te sluiten.  Het huis is te bereiken via een privé weggetje eindigend in een grote parkeerruimte. Er is overdekte parkeerplaats voor 3 auto’s onder het afdak van de grote koeienschuur, daarnaast is voldoende ruimte om overige auto’s onoverdekt te parkeren. Voor de sportievelingen onder u is er een pingpongtafel en een grote trampoline.

plattegrond